אורז כתום
תבשיל אורז זה מכיל עדשים שמהווים מקור טוב לסיבים תזונתיים וברזל. יחד עם האורז זוהי מנה חלבונית מצויינת המתאימה לארוחת צהריים לצמחונים. הגזר עשיר בבטא קרוטן שמהווה מקור לויטמין A, החיוני לראיה, לתפקוד המערכת החיסונית לשמירה על בריאות העור ולגדילה תקינה, לפיגמנטים הכתומים שבו יכולת הגנה מרשימה מפני סרטן.
מצרכים:
2 כפות שמן קנולה - עדיף מכבישה קרה
3 גזרים מגוררים בפומפיה גסה
1 כוס עדשים אדומות
2 כוסות אורז לבן
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר מחממים את השמן, מטגנים מספר דקות את הגזר.
בקערה בינתיים שוטפים את האורז והעדשים ( שמומלץ לברור קודם מליכלוכים או אבנים ), מוסיפים אותם לסיר וכן את המים.
מוסיפים תבלינים ומערבבים. משאירים עד שרותח בסיר מכוסה חלקית, לאחר מכן מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. כעבור 15-20 דקות התבשיל מוכן.
http://www.meravdiet.co.il דיאטנית קלינית מוסמכת מטעם משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בתזונה קלינית BSc בהצטיינות מהפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. עובדת מאז 2005 כדיאטנית קלינית במסגרות של בתי חולים ( הלל יפה ובלינסון ) ומרפאות נוער ומבוגרים בכללית (מינהלת שרון) , בנוסף מנחה סדנאות לשינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל. מתמחה בטיפול לירידה במשקל בנוער , נשים וגברים. מטפלת בנשים הריוניות, וכן בירידה במשקל לאחר לידה וגם כאשר מניקים, בקליניקה הפרטית שלי בהוד השרון גם התינוקות מתקבלים בברכה...